(+420) 412 384 013 ; (+420) 737 268 830 info@meditravel.cz

ARMÉNIE (2025)

Termín: 17.05.2025 — 25.05.2025

Náš Tip

Naše mínění

Zakavkazská republika Arménie je hornatá země pod Kavkazem, jejíž mohutné vrcholy, nekonečné pastviny i hluboké kaňony tvoří jedinečnou kulisu k horským túrám. Arménie přijala křesťanství jako první stát na světě (tedy dříve než Řím), takže tu najdeme řadu raně křesťanských klášterů a kostelů. Uvidíme ale i megality, antický chrám, karavanseráj, prastaré kačkary nebo moderní zpívající fontánu v Jerevanu. Nenecháme si ujít pohled na symboly Arménie – biblickou horu Ararat (dnes na území Turecka, ale viditelná z Jerevanu) a obrovské jezero Sevan obklopené třítisícovými vrcholy. Kavkaz je také pravlastí vína, jeho pěstování zde začalo mnoho tisíc let před naším letopočtem. Skvělá a originální je i arménská kuchyně a pohostinnost zdejších obyvatel je přímo legendární.

Doprovod45 990 Kč
Školné s pobytem52 990 Kč
Letištní taxy a palivové poplatky (k 20. 9. 2024 - může se měnit)7 990 Kč
Příplatek za jednolůžkový pokoj 6 590 Kč
Příplatek ze 7 večeří4 690 Kč
Pojištění, včetně připojištění storna3 345 Kč

Celková cena s letištními poplatky je pro doprovod 53.980 Kč, pro školné 60.980 Kč (nezahrnuje ostatní příplatky). Letištní taxa je nedílnou součástí i dětské ceny. Změna programu i cen vyhrazena – v závislosti na okolnostech, místních specifikacích a počtu účastníků. Ceny jsou uvedeny vždy za osobu (pokud není uvedeno jinak).

Na co se můžete těšit

  1. Historie, kultura, příroda
  2. Nejstarší křesťanská země na světě
  3. Výborná kuchyně, lahodné víno

POPIS POBYTU

ODBORNÁ NÁPLŇ

  • Přednáška Funkčnost a ekonomické principy místního zdravotnictví
  • Exkurze místního zdravotnického zařízení a diskuse s místními zdravotníky
  • Samostudium odborné literatury

Trasa zájezdu

1. den

Odlet z Prahy, přes Varšavu do Jerevanu.

2. den

Přílet do Jerevanu v brzkých ranních hodinách, uvítání česky mluvícím průvodcem, transfer a ubytování v hotelu 4*, nocleh. Snídaně, prohlídka Jerevanu – náměstí republiky, Cascade Monument s panoramatickým výhledem na město a biblickou horu Ararat, vědecký institut Matenadaran, památník obětem arménské genocidy Tsitsernakaberd, návrat do hotelu 4* v Jerevanu.

3. den

Snídaně formou bufetu, odjezd do bývalého hlavního města Echmiadzin (22 km/40 min.), prohlídka nejstarší katedrály světa Echmiadzin postavené v letech 301-303 n.l. (UNESCO), kláštera St. Hripsime a muzea s významnými křesťanskými artefakty – Noemovou archou a římským kopím, kterým byl probodnut Ježíš během ukřižování, přesun do Zvartnots na prohlídku pozůstatků kláštera Zvartnots ze 7. století (UNESCO), ochutnávka brandy v továrně Ararat, návrat do hotelu 4* v Jerevanu.

4. den

Po snídani odjezd do kolébky křesťanství a poutního místa Khor Virap (50 km/60 min.) s klášterním komplexem postaveným na skalní vyvýšenině s dechberoucím výhledem na biblickou horu Ararat, přejezd do Areni (80 km/90 min.), kde byly v jeskyni objeveny pozůstatky nejstaršího vinarství světa starého 6.100 let a také nejstarší kožená bota světa stará 5.500 let, ochutnávka místních vín, pokračování do Noravank, prohlídka kláštera ze 13. století, součástí komplexu je dvoupatrový kostel a mnoho kamenných křížů vytesaných slavným architektem a sochařem Momikem, návrat do Jerevanu do hotelu 4* v Jerevanu.

5. den

Ráno odjezd do horské oblasti (65 km/80 min.) k jezeru Sevan v nadmořské výšce 2.000 m, které je druhým největším horským jezerem světa, prohlídka kláštera Sevanavank z 9. století, pokračování do Dilijan (35 km/45 min.) označované jako „arménské Švýcarsko“, prohlídka kláštera Haghartsin ze 13. století, ukázka výroby arménského sladkého chleba Gata, návrat do hotelu 4* v Jerevanu.

6.den

Po snídani odjezd do bývalého hlavního města Gyumri (120 km/2 hod.), historické centrum Kumayri s antickou architekturou, dřevěnými balkony a barevnými fasádami, přesun na prohlídku kláštera Saghmosavank ze 13. století, cestou zastávka u památníku arménské abecedy, návrat do hotelu 4* v Jerevanu.

7. den

Odjezd (40 km/60 min.) na prohlídku kláštera Geghard (UNESCO) s kostely a hrobkami, který je částečně vytesán do skály, následná prohlídka pohanského helenistického chrámu Garni z 1. století, který pravděpodobně sloužil jako letní residence dvou arménských královských dynastií, ukázka výroby tradičního arménského nízkého chleba lavash, návrat do hotelu 4* v Jerevanu.

8. den

Snídaně formou bufetu, volny den, relaxace či možnost posledních nákupů na Gum Market nebo Vernissage.

9. den

Brzký transfer na letiště, odlet přes Varšavu do Prahy.

Program okruhu se může mírně změnit v závislosti na okolnostech a místních specifikacích.

Cena zahrnuje

Letenku z Prahy a zpět, vstupy do památek dle programu, služby českého průvodce, 8 x nocleh v hotelech 4* se snídaní, veškeré transfery.

Cena nezahrnuje

Fakultativní vstupy a výlety mimo program, 7x večeře, spropitné, komplexní cestovní pojištění včetně storna (pojištění je nedílnou součástí pobytu).

Další informace

Místní měnaDram
Vstupní formalitybezvízové
OdletPraha
Časový posun+1 hodin

Objednat pobyt

Objednejte si úžasný pobyt ARMÉNIE (2025) a prožijte skvělou dovolenou.
CHCI INFORMACE O VZDĚLÁVACÍCH POBYTECH

CHCI INFORMACE O VZDĚLÁVACÍCH POBYTECH

Získejte nejnovější informace do e-mailu, anebo tištěný katalog zdarma na vyžádání. 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This