(+420) 412 384 013 ; (+420) 737 268 830 info@meditravel.cz

JÁVA, BALI, KOMODO (2025)

Termín: 26.06.2025 — 09.07.2025

Náš Tip

Naše mínění

Jáva a Bali jsou jistě nejzajímavějšími místy Indonésie a zároveň kulturně nejbohatší ostrovy této destinace. Jáva a její sultánská Yogyakarta i hinduistický komplex Prambanan. Největší buddhistická stúpa světa Borobudur i sopečná krása Broma.
Bali s tradičními tanci, chrámy i potápěním. Nejposvátnější chrámový komplex Besakih. Odpočinek na pláží s možností šnorchlování a potápění.

Indonéská „pohádka“ je opravdu pro každého!  Putování po ostrově Jáva a v závěru odpočinek na Bali. K tomu možnost návštěvy ostrovů Komodo a Rinca, kde se nachází varan komodský a spousta dalších zvířat, jako jsou divocí koně, buvoli a opice. Indonésii s jedinečnými přírodními scenériemi a dny plnými zážitků Vám nabízíme v tomto luxusním zájezdu. Aktivity jsou pečlivě vyváženy a plánované výlety jsou zvládnutelné pro každého, kdo má rád pohyb v přírodě.

Doprovod88 990 Kč
Školné s pobytem98 990 Kč
Letištní taxy a palivové poplatky (k 30. 9. 2024 - může se měnit)15 990 Kč
Příplatek za jednolůžkový pokoj 22 590 Kč
Třetí osoba na pokojina doptání
Pojištění, včetně připojištění storna3 965 Kč

Celková cena s letištními poplatky je pro doprovod 104.980 Kč, pro školné 114.980 Kč (nezahrnuje ostatní příplatky). Změna programu i cen vyhrazena – v závislosti na okolnostech, místních specifikacích a počtu účastníků. Ceny jsou uvedeny vždy za osobu (pokud není uvedeno jinak).

Na co se můžete těšit

  1. Perly Indonésie
  2. Okruh i relax
  3. Výlet za varany

POPIS POBYTU

ODBORNÁ NÁPLŇ

  • Přednáška Funkčnost a ekonomické principy místního zdravotnictví
  • Diskuse s místními zdravotníky
  • Samostudium odborné literatury

Program pobytu

1. den

ODLET Z PRAHY                                                                                                       

Odlet z Prahy do Jakarty s přestupem.

 

2. den

PŘÍLET DO JAKARTY 

Snídaně. V odpoledních hodinách přílet do Jakarty. Ubytování, volno, nocleh 4*

3. den

JAKARTA –YOGYAKARTA                                         

Po snídani se vydáme na okruh Jakartou. Zastavíme se u Národního památníku, vyhlídka ze 17-ti metrové věže na náměstí Merdeka, čínská čtvrť, Kota Tua – staré město. Následuje transfer na letiště a odlet do Yogyakarty. Ubytování, volno, nocleh 5*

4. den

YOGYAKARTA – PRAMBANAN                                                                              

Snídaně. Prohlídka města: návštěva sultánského paláce Kraton, ruin vodního paláce Taman Sari a projížďka po starém městě. Po obědě návštěva hinduistické svatyně Prambanan. Návrat do hotelu. Večer možnost fakultativně navštívit taneční představení Ramajana s večeří v Pura Wisata. Nocleh 5*

5. den

BOROBODUR – DIENG PLATEAU    

Po snídani se vydáme na náhorní planinu Dieng, která patří mezi vulkanicky nejaktivnější oblasti Indonésie. Po obědě pokračujeme k prohlídce chrámu Borobudur, největší buddhistické svatyně na světě. Návrat do Yogyakarty. Nocleh 5*

6. den

YOGYAKARTA – MALANG                 

Po snídani transfer na vlakové nádraží a odjezd vlakem do Malangu. Rozmanitá krajina se sopečnými úpatími a produktivními plantážemi rýže. Přestup na bus a odjezd do hotelu. Ubytování a nocleh 4*

7. den

MALANG – TAMAN SAFARI – BROMO                                                                

Snídaně. Prohlídka horského města Malang. Procházka po výstavním bulváru Jalan Ijen s ukázkami koloniální architektury. Návštěva ptačího a květinového trhu. Po obědě zastávka na Taman safari, následuje transfer do Broma. Nocleh 4*

8. den

BROMO – IJEN PLATEAU                                            

Časně ráno odjezd džípem na vyhlídku Penanjakan (2.770 m) na východ slunce nad sopkou Bromo, nejfotografovanější přírodní scenérií Indonésie. Cesta pokračuje na ponících k jícnu kráteru. Návrat do hotelu. Po snídani odjezd do oblasti vulkánů Ijen na východě Jávy. Během cesty krátká zastávka u kávových, kakaových a hřebíčkových plantáží. Ubytování, nocleh.3*+

9. den

IJEN PLATEAU – KETAPANG – BALI   

Brzy ráno odjezd džípem kolem kávovníkových a hřebíčkových stromů do vesnice Licin, která už leží v jednom z posledních deštných pralesů Jávy. Odtud se vydáte stezkami vyšlapanými nosiči síry na asi 90minutovou túru na vrchol sopky Ijen. Na konci cesty se otevírá výjimečný pohled na kráterové jezero a na sírové stěny kráteru. Odjezd do Ketapangu na východním pobřeží Jávy. Jízda trajektem na ostrov Bali. Následuje cesta po pobřeží jihozápadního Bali. Večer příjezd do hotelu. Nocleh 5*

9. – 10. den

BALI – POBYT U MOŘE                                                             

Pobyt u moře v hotelu Hyatt Regency Bali in Sanur 5*  Pobyt se snídaní. V rámci pobytu jsou k dispozici fakultivní výlety. Jedním z nich je jednodenní výlet na ostrovy Komodo a Rinca.

13. den

UKONČENÍ POBYTU – ODLET DO PRAHY                                            

Volné dopoledne. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy.

14. den

PŘÍLET DO PRAHY                                                                                                   

Přílet do Prahy.

Program okruhu se může mírně změnit v závislosti na okolnostech a místních specifikacích.

Hyatt Regency Bali in Sanur 5*

Závěr našeho pobytu strávíme v nádherném hotelu Hyatt Regency Bali, který se nachází na pláži v Sanuru a je postaven na devíti hektarech svěžích tropických zahrad. Odpočívejte v pohodlí luxusního pokoje, relaxujte na pláži, nebo si zaplavte v moři, či v jednom ze tří bazénů. Díky spoustě aktivit v resortu i mimo něj bude váš pobyt nezapomenutelným odpočinkem. Hotel má výhodnou polohu v blízkosti hlavních turistických atrakcí Bali.

SLUŽBY A VYBAVENÍ
Na pokoji je k dispozici příslušenství pro přípravu kávy a čaje, kompletní koupelnové vybavení, župan a vysoušeč vlasů, trezor, žehlička a žehlicí prkno, soukromý balkon, bezplatné Wi-Fi připojení k internetu, klimatizace. V ceně pobytu jsou pokoje standard s různým výhledem, na přání je možno doptat prémiové pokoje a suity. Třetí osoba na pokoji lze jen na pokojích Premium a Suite.

RESTAURACE A BARY
Omang Omang – celodenní restaurace s indonéskou kuchyní a západní kuchyně, mořské plody a maso z grilu
Pizzaria – italská restaurace a bar na pláži
Piano Lounge – po celou dobu podávání nápojů a občerstvení s živou zábavou

RELAX
Tři bazény včetně dětského bazénu, 500 metrů dlouhá pláž, lázně, fitness centrum, sauna a parní lázeň.

Ubytování

1x Jakarta, JAMBULUWUK THAMRIN **** / DELUXE PREMIER ROOM
3x Yogyakarta, MELIA PUROSANI ***** / DELUXE ROOM
1x Malang, SANTIKA PREMIERE MALANG **** / DELUXE ROOM
1x Bromo, JIWA JAWA BROMO **** / DELUXE ROOM
1x Banyuwangi, SANTIKA BANYUWANGI ***+ / DELUXE ROOM
4x Bali – Sanur, HYATT REGENCY ***** / STANDARD ROOM

Složení hotelů se může měnit, kvalita ubytování zůstává.

Nabídka výletů

BALI – KOMODO – RINCA – BALI   

Celodenní plavba rychlým člunem (Cena: 16.990 Kč / osoba)

Vyzvednutí v hotelu na jihu Bali a transfer na letiště k letu do Labuan Bajo. Transfer do přístavu Labuhan Bajo a nalodění na rychlý člun pro celodenní plavbu v Národním parku Komodo. Odjezd a plavba na ostrov Komodo Plavba trvá přibližně 1,30 min, dokud nedorazíte k molu Loh Liang na ostrově Komodo. Ostrov Komodo je největší a nejznámější ze všech ostrovů Národního parku Komodo a má rozlohu 390 km²; žije zde také největší společenství komodských draků a mnoho dalších zvířat, jako jsou divocí koně, buvoli a prasata.

Vyrazíte na 1,5hodinový trekking pod vedením místního strážce parku, který vám vysvětlí vše o dracích a obecně o životě na tomto ostrově. Projdete kolem napajedel, kde zvířata pijí a draci pozorují svou kořist, a vychutnáte si nekonečný výhled na park.

Po návratu na palubu pokračujte v plavbě směrem k Růžové pláži (cca 10 min plavby). Příjezd na Růžovou pláž. Zde čas na šnorchlování a užívání si krásné bílé písečné pláže nebo ve vodě pozorování barevného podmořského světa. Je zde k vidění mnoho druhů tropických ryb a korálů.

Obědový box je k dispozici. Pokračujte na ostrov Rinca. Příjezd k molu v Loh Buaya na ostrově Rinca. Je menší než Komodo a z větší části pokrytý savanou, je zde snadné pozorovat draky a další zvířata, jako jsou buvoli, opice a divoká prasata. Krátký trekking trvá přibližně 1 hodinu a probíhá pod vedením místního strážce parku. Plavba zpět do Labuan Bajo, poté transfer přímo na letiště Labuan Bajo k odletu do Denpasaru. Přílet na letiště v Denpasaru a transfer do našeho hotelu 5*

Cena výletu zahrnuje: místní přelet, transfery, průvodce AJ, 1denní plavba rychlým člunem do národního parku, vstupné a příspěvek, ranger, šnorchly a ploutve, 1x oběd na palubě.

Letecké spojení a časy letů

Letecké spojení je zajištěno na pravidelném letu z Prahy do Jakarty a zpět z Bali se společností Emirates. Letenky, časy odletů a příletů, včetně veškerých pokynů k odletu Vám budou doručeny cca 10 dní před odletem. Další informace rádi sdělíme kdykoliv před plánovaným odletem telefonicky, nebo e-mailem.

Cena zahrnuje

Letenku z Prahy a zpět, přeletové letenky, vstupy dle programu, transfery, 11x ubytování se snídaní, 6x oběd, služby českého průvodce.

Cena nezahrnuje

Fakultativní vstupy a výlety mimo program, spropitné, vstupní kartu (10 USD), vízum (cca 55 USD) komplexní cestovní pojištění včetně storna (pojištění je nedílnou součástí pobytu).

Další informace

Místní měnaRupie
Vstupní formalityvstupní vízum
OdletPraha
Časový posun + 5 hodin

Objednat pobyt

Objednejte si úžasný pobyt JÁVA, BALI, KOMODO (2025) a prožijte skvělou dovolenou.
CHCI INFORMACE O VZDĚLÁVACÍCH POBYTECH

CHCI INFORMACE O VZDĚLÁVACÍCH POBYTECH

Získejte nejnovější informace do e-mailu, anebo tištěný katalog zdarma na vyžádání. 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This